Naptár

Tanév rendje

Csilingelő

Versmondó Verseny

A Budapesti Kolping Katolikus Iskola versmondó versenyt hirdet a budapesti katolikus iskolák és a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet által fenntartott oktatási intézmények tanulói számára.

A verseny időpontja: 2015. április11. szombat 10 óra

Helyszín: Budapesti Kolping Katolikus Iskola (1134 Budapest, Huba u. 6.)

Ferenc pápa 2014. november 30-tól meghirdette a Megszentelt élet évét.

Immár hagyomány, hogy versenyünk kötődik az év tematikájához, így idén a kötelező verseket szerzetes költőink művei közül válogattuk. A szabadon választott versek tekintetében idén nincs megkötés.

Értékelés: Kategóriánként háromfős zsűri értékel, melyre sok szeretettel várjuk a részt vevő iskolák tanítóit és tanárait. Az értékelés szempontjai között a tiszta érthető beszéd, a szövegismeret, a vers megértése, átélése és a megfelelő előadásmód szerepel.

A versenyre jelentkezni az általunk mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet 2015. március 27-ig (péntek).

Kategóriág (letöltés )

Versek listája(letöltés )

A Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium a 2015/16-os tanévben esti gimnázium képzést indít a 9. és 11. évfolyamon.

A jelentkezés feltételei:

- 8 általános iskolai végzettség

- 15 000 Ft-os regisztrációs díj / év

A képzésünkre beiratkozó diákok érvényes diákigazolványt kapnak.

Beiratkozás: 2015.május 11-15. minden nap 14 és 17 óra között.

részletek >>>

Kedves Felvételizők!

Elérhető a felvételre javasoltak iskolai rangsora:

Általános tantervű osztály, tagozatkód: 01 >>>

Vízilabdás osztály, tagozatkód: 02 >>>

Kedves Felvételizők!

Szóbeli felvételi vizsgák időbeosztása:

2015. február 20.

2015. február 25.

Tisztelt Szülők, Kedves vizsgázó Diák!

A felvételi eljárást megelőző központi írásbeli vizsgák 2015. január 17. (szombat) 10.00 órától lesznek megtartva.

Felvételi pontos menete >>> tovább

Kedves Szülők!

Iskolánk 2015. április 19-25. között angliai tanulmányi kirándulást szervez 7.-12. évfolyamon tanuló diákok részére.

Az utazás programja letölthető innen >>>

Gimnáziumi felvételi előkészítő

Az „Általános központi írásbeli”-re ( magyar, matematika)felvételi előkészítőt indítunk melynek időpontjai:

magyar: csütörtök 14.20-15.05

matematika: szerda 15.10-15.50

(Az előkészítő részleteiről érdeklődni a titkárságon lehet.)

Esti Gimnázium

Intézményünk 2014. szeptember 1-től ingyes esti gimnáziumi képzést indít, melynek célja a gimnáziumi érettségire való felkészítés.

részletek >>>

Taneszközlista

A 2014/15-ös tanév taneszközeinek listája megtekinthető itt:

Energetikai felújítás a Kolping Iskolában

Örömmel szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Budapesti Kolping Katolikus Iskola energiahatékonyságának javítása” című, KEOP-5.5.0/E/12-2014-0027 jelű pályázatunk 102.865.923 Ft támogatásban részesült.

A 21. század környezetvédelmi törekvéseinek egyik legfontosabb célja – tekintve például az általános felmelegedés, a széndioxid-kibocsátás problémáját - célja a környezetünket kevésbé terhelő, megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, a megújuló energiaforrásokon alapuló hő- és villamos energia szerepének növelése, és ezen keresztül a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A fenntarthatóság „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elvét figyelembe véve ennek a célnak az eléréséhez járulhat hozzá a Budapesti Kolping Katolikus Iskola. Az Iskola Huba utca 6. szám alatt található 1830 nm-es épülete több egységből álló, önálló épület, mely önmagában is indokolta a projektet. Bár az elmúlt 10 évben részlegesen történt a nyílászáró-csere, egy tanteremben födém-szigetelés és világító-testek cseréje valósult meg, más energetikai korszerűsítés nem történt az épületen. Az épület az előzetes felmérés szerint "G" energiaosztályú besorolást kapott - ez az átlagosan gyengének tekinthető kategória jellemzi a magyar lakások legnagyobb részét.

A beruházás olyan tevékenységekre terjed ki, mint a nyílászárócsere, határoló szerkezeti hőszigetelés, kondenzációs kazáncsere, világításkorszerűsítés és napelemek telepítése. A felújítás után az iskola épülete a rendelet előírásainak és „A+”, tehát „különlegesen energiatakarékos” kategóriába lép.

Mindezt hogyan érjük el? A fejlesztés során az Iskola külső hő- és padlásfödém szigetelést kap. A korábban cserélt nyílászárók kivételével az összes nyílászáró cserére kerül. Jelenleg a fűtési gázenergiával történik, és a tervek szerint itt is komoly előrelépéseket teszünk, ugyanis korszerű, kondenzációs üzemmódú kazánokat építünk be mind a fűtés, mind a melegvíz előállítás céljára. Projektünk során a fűtés korszerűsítés is elkerülhetetlen. Az épület világítását hagyományos lámpatestek, részben energiatakarékos fényforrások biztosítják, melyek további alkalmazása helyett energiatakarékos fényforrásokra cseréljük a hagyományos izzókat és világítótesteket.

És mit érne a fenntarthatóság napelemek nélkül? Mivel az épület jó benapozottsággal bír, napelemes rendszer alkalmazása javasolt az Iskola elektromos igényének ellátására. A megadott fogyasztási adatok alapján ezt egy 26KW-os polikristályos napelem biztosítja majd. A korszerűsítési megoldások alapján az alábbi eredmények elérését vállaljuk:

- az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése 49,010 tonna/év,

- megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés) 0,0297 GWh/év,

- megújuló energiahordozó felhasználás növekedése 106,920 GJ/év,

- energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 723,900 GJ/év.

A projekt sikeréért köszönettel tartozunk minden közreműködőnek, továbbá a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. munkatársainak.

GYERE, ÉS IMÁDKOZZ VELÜNK!

• Ha szeretnél egy kis időt kettesben a Szűzanyával tölteni,

• Ha szeretnél egy jó társaságban imádkozni a Magyar Katolikus Rádióban, akkor itt a helyed.

Sok szeretettel várunk minden kedves rádiózni vágyó diákot minden hónap első csütörtökjén.

Garantált jókedv és forró csokizás minden rádiózás előtt. Jelentkezni és több információért keressétek Lívia nénit, Cili nénit vagy Luca nénit.

Tisztelt Szülők!

Az idei tanévben is lehetőség van Generali Szimba tanulói biztosítás megkötésére. Az alábbiakban olvashatják tájékoztatónkat. A biztosítás megkötéséhez papír alapú nyomtatványt osztottunk ki tanulóinknak, de a titkárságon is igényelhető adatlap.

Áthidaló biztosítás a nyári időszakra.

Biztosítási feltételek

Ha az intézmény a Szimba tanulóbiztosítást szeptember 1-jei kezdettel már március-június hónapban megköti és a tanulóknak a nyári időszakra nincs tanulóbiztosításuk (mert korábban másik biztosítónál voltak biztosítva, vagy egyáltalán nem volt biztosításuk, leendő elsősök…), június 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra (három hónapra) térítésmentes áthidaló biztosítás köthető.

Minden biztosított az "1"-es csomagot kapja.

Összehasonlítás

Honesz Péter - Premium Market Kft.

Érettségi után

Tájékoztató a City College Üzleti Szakközépiskola szigetszentmiklósi tagozat tevékenységéről 2014-2015. tanév lehetőségeiről >>>tovább

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretnénk kérni Önöket, hogy adójuk 1%-át szíveskedjenek iskolánk alapítványa részére eljuttatni. (Az adó 1%-áról rendelkezés nem növeli adóterheiket, hanem az egyébként is, az elmúlt hónapok alatt levont adójuk 1 %-át csoportosítják át javunkra.)

Adórendelkezésüket és egyéb adományaikat tisztelettel és hálával köszönjük!

Iskolavezetés és Tantestület

A kedvezményezett neve: Kolping Gimnázium Közhasznú Alapítvány

Kedvezményezett adószáma: 18187654-1-42

A kedvezményezett neve: Magyar Katolikus Egyház

A kedvezményezett technikai száma: 0011

Egyéb felajánlásaikat köszönettel fogadjuk alapítványunk bankszámlaszámán:

Kolping Gimnázium Közhasznú Alapítvány (ERSTE Bank) 11600006 - 00000000 - 38352744

Kedves Szülők!

Iskolánkban 2013. szeptemberétől bevezetésre került az elektronikus napló, melyet az alábbi linken érnek el:

http://kolping-huba.e-naplo.hu/xkirpub/

A papír alapú napló, és a hagyományos ellenőrző könyv ebben a tanévben párhuzamosan működik az e-naplóval. A tanév során a hivatkozást az Osztályaink oldalon keresztül érhetik el. Támogató együttműködésüket köszönjük. A bevezetés során felmerülő kérdéseikkel keressék Langl Luca iskolatitkárt.

2013. november 10.

Tisztelt Szülők!

Iskolánk Házirendje és SZMSZ-e rendelkezik az iskolai rendezvényeken való viseletről. Számos iskolai rendezvény méltó megünneplése szükségessé teszi, hogy azt öltözékünkkel, viselkedésünkkel megtiszteljük.

Ezen szempontok alapján tantestületünk az elkövetkező időszakban nagyobb hangsúlyt helyez arra, hogy a tanulók a leírtaknak megfelelően jelenjenek meg az ünnepségeken. Ennek elmaradását szankcionálni fogjuk.

Az iskolai ünnepségeken kötelező viselet:

- Fekete nadrág, lányoknál szoknya is lehet (térd alá érő)

- Fehér felső (fiúknál ing)

- Sötét, az alkalomhoz illő cipő

- Tagozatnak és nemnek megfelelő sál, vagy nyakkendő

Amennyiben valamely gyermek esetében a szülő nem tudja biztosítani a fentieket, jelezze írásban az osztályfőnök felé, az aktuális alkalom előtt. Legközelebbi rendezvényünk az október 23-i megemlékezés lesz okt. 22-én.

Debreczeni Zsolt József igazgató

Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium